Internationale vrouwendag: een pleidooi voor sisterhood
8 maart 2016

Leven vanuit je vrouwelijke essentie, je E-spot.

Wat is een E-spot.

De E-spot is een bijnaam voor de vrouwelijke essentie.”E”omdat het energetisch is en je het niet kunt zien of fysiek voelen zoals de G-spot. Je E-spot is niet alleen de meest aantrekkende kracht binnen in je, het voedt je ook. Het voelt heel goed omdat wanneer je verbonden bent met je vrouwelijke essentie, jij je ontspannen, open, sensueel en levendig voelt. Je E-spot is krachtig en magnetisch. Je hoeft niets te forceren maar kan vertrouwen op je magnetische aantrekking. Je vrouwelijke essentie is een grote bron van innerlijke kracht. Je kunt je eigen E-spot  binnen in je vinden en het activeren.

Bijna iedere vrouw heeft een E-spot.
Een essentie is een dynamische kwaliteit die een persoon uitstraalt. We hebben allemaal een mannelijke en een vrouwelijke essentie in ons, hoewel de balans tussen mannelijk en vrouwelijk per persoon verschilt. Toch is één van de twee essenties het belangrijkste voor ons. Voor de meeste vrouwen is dat de E-spot oftewel de vrouwelijke essentie. In de kern van haar natuur voelt een vrouw meer vreugde wanneer haar vrouwelijke essentie geactiveerd is. Wanneer een vrouw haar vrouwelijke essentie activeert, dan is de energie die zich in haar lichaam bevindt en om haar heen beweegt anders dan wanneer ze in haar mannelijke energie is. Het is een vloeibare, flexibele beweging die zij vooral voelt in haar buik en heupen.

Leven vanuit je vrouwelijke essentie.
Een vrouw die leeft vanuit haar vrouwelijke essentie kijkt vaak naar binnen. Ze is in contact met haar fysieke, emotionele en energetische lichaam waar ze haar informatie vandaan haalt. Ze wacht vaak op het juiste tijdstip om een keuze te maken of een verandering aan te brengen. Afgestemd op haar intuïtie voelt ze niet de noodzaak om vooruit te stormen of een gevecht te leveren om haar doelen te bereiken.

Hoe activeer je je E-spot.
Je kunt je E-spot activeren door er elke dag even aandacht aan te geven. In de verschillende spirituele leringen zijn er oefeningen te vinden die je helpen om in je lichaam te komen en je te verbinden met je vrouwelijke essentie. Het zijn oefeningen voor je emotionele, energetische en fysieke lichaam. Rachael Jayne Groover heeft een aantal beproefde oefeningen verzameld en bijeengebracht in de methode Art of Feminine Presence. Opgeleid door Rachael als teacher in Art of Feminine Presence  kun je deze oefeningen terug vinden in mijn workshops vrouwelijke kracht en individuele coaching. Dankzij deze oefeningen is mijn leven behoorlijk ten goede veranderd en ben ik in staat om met veel plezier de workshops te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *