De helende kracht van je adem

Je adem heeft een helende kracht

Jouw ademhaling is onlosmakelijk verbonden met wie je bent, hoe je bent en waar je staat in het leven. Jouw manier van ademhaling heeft grote invloed op de kwaliteit van je leven.

Gelukkig kun jij je ademhaling beïnvloeden zodat je vrijer, voller, energieker en gezonder in je leven staat.

Je zou kunnen zeggen dat de ademhaling de eenvoudigste manier is om jouw lichamelijke en geestelijke welzijn als ook je bewustzijn te vergroten.

De adem is jouw levensenergie

Zonder zuurstof sterf je binnen enkele minuten. Ademen staat gelijk aan leven. Zonder voldoende zuurstof in je cellen kunnen je lichaam en geest niet goed functioneren. Toch gebruiken de meeste mensen maar 30 procent van hun totale ademvermogen. We leven in een gehaaste  tijd en daarbij zijn we geneigd onze adem te beperken als we bepaalde emoties niet willen voelen. Ga maar eens na hoe je ademhaling verandert als je boosheid of angst voelt. Het  effect van een beperkte ademhaling kan allerlei gevolgen hebben. Vermoeidheid, koude voeten, duizeligheid, burn-out, hartkloppingen, hoofdpijn, hyperventilatie, slecht slapen, niet kunnen ontspannen, gejaagdheid, pijn in schouders en nek, depressieve gevoelens enzovoorts.

Hoe werkt je ademhaling

Je ademt zuurstof in en koolzuur uit. De zuurstof komt via je luchtpijp de longen in. Via de longblaasjes gaat de zuurstof je bloedvaten in en zij zorgen ervoor dat de zuurstof in je bloed terecht komt. Het bloed vervoert daarna de zuurstof naar alle organen en cellen in je lijf. In je cellen bevinden zich de mitochondriën. Dit zijn een soort energiecentrales die zuurstof en voeding nodig hebben. De energie die vrij komt is onontbeerlijk voor al je functies. Bij de verbranding naar energie komen ook afvalstoffen vrij. In de vorm van koolzuur adem je die weer uit.

Ademcoaching

Al eeuwenlang wordt er op verschillende manieren met de adem gewerkt om tot lichamelijk en geestelijk welzijn te komen. De ademhaling wordt gebruikt om te ontspannen, het  energieniveau te verbeteren en om belemmerende patronen los te laten waardoor je meer harmonie en diepere verbinding en plezier kan ervaren. Een ademcoach gebruikt ademtechnieken, drukpunten en affirmaties om het ademhalingspatroon van een klant uit te breiden.

De ademanalyse

Ieder heeft zo gedurende het leven een eigen unieke manier van ademen ontwikkelt. Een ademanalyse geeft inzicht op jouw manier van ademen en hoe je in het leven staat. Waar heb je moeite mee en wat gaat je gemakkelijk af en waar kun jij in groeien. Een ademanalyse duurt ongeveer een half uur. Er wordt naar je adem gekeken, actief geademt en je krijgt tips en oefeningen mee om je ademhaling uit te breiden. De kosten van een ademanalyse zijn 35 euro.

Ademsessies

Een ademsessie kun je voor zowel je geestelijk als lichamelijk welzijn inzetten. Een ademsessie bestaat uit begeleidende gesprekken, actief ademen en een ontspanningsfase. Wanneer duidelijk is aan welk thema jij wilt werken  en wat je nodig hebt gaan we aan de slag met je ademhaling. Tijdens deze fase lees ik je adem en help je adem te openen. Hierdoor kan je adem naar plekken gaan waar het nodig is. Lichamelijke en geestelijke spanningen kunnen zo aan het licht komen en doorheen geademd. In elke sessie wordt ook gekeken wat jij thuis kan doen als ondersteunende oefening. Een ademsessie duurt 1,5 uur en de kosten zijn 95 euro per sessie. Wanneer je interesse hebt kun jij je aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wanneer je geïnteresseerd bent neem contact op

Ademworkshops

Regelmatig geef ik een ademworkshop waarin je kennis maakt met verschillende ademtechnieken. Kijk hiervoor op de pagina van  adem je vrij of houd de agenda op mijn website in de gaten.