Je verbinden hoe doe je dat eigenlijk?

Zorg dat je vuur brandende blijft door je vrouwelijke kracht te activeren.
4 januari 2016

In deze dagen draait het heel erg om samen zijn. De een ziet het als verplichting en een ander kijkt er naar uit. Waar het om draait is of jij je wilt en kunt je verbinden met andere mensen.  En dat is niet altijd gemakkelijk. Hoe doe je dat  nou eigenlijk. 3 tips.

De traditie zegt dat je de kerstdagen en Nieuwjaar met andere mensen doorbrengt. Sommige mensen zeggen nee hoor daar doe ik niet aan mee. Anderen gaan naar hun familie en weer anderen willen deze dagen juist niet met hun familie maar met vrienden vieren. En dan zijn er nog een heleboel mensen die deze dagen graag met anderen zouden vieren maar dat lukt niet. Voor veel mensen zijn deze dagen niet gemakkelijk. Het draait deze dagen om de vraag wil jij je verbinden en kun jij je verbinden. En als jij je verbindt ontkom je er niet aan dat jij je jezelf en de ander tegen komt. Wat roept die ander bij je op en kan je daar mee omgaan? Ik herinner mij de kerstdagen van vroeger. Heel ontketende ik een ruzie. Vreselijk. Elke keer weer kwam ik met verwachtingen en verlangde dat de familie mij alle liefde en begrip gaf die ik nodig had. Ik had ideeën over hoe de kerst moest zijn en hoe mijn familie moest zijn. Natuurlijk reageerden ze anders als ik verlangde en dat triggerde mij enorm en haalde oud zeer naar boven. Ik kon niet met mijn gevoelens en gedachten omgaan en projecteerde mijn onlusten op mijn familie. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren veel geleerd. Over mijzelf en over het in eigendom nemen van mijn gevoelens. En over het feit dat je verbinden met de ander niets te maken heeft met hoe ik denk dat het moet zijn en hoe de ander moet zijn. Maar  ja hoe kun je je dan wel verbinden?

  1. Allereerst bedenk niet hoe het zou moeten zijn en doe niet zo hard je best. Hierdoor sluit je je af en sta je niet open voor wat er om je heen gebeurd en wat er op het moment aan de hand is. Je vult in en dat heeft niet met het moment te maken. Verbinding doe je vanuit wat er op dat moment is. Verbinding doe je vanuit zachtheid en vanuit ontvankelijkheid. Verbinding aangaan doe je vanuit vrouwelijke energie en vanuit openheid. Open staan voor het moment, voor jezelf en voor de ander. Maar ja hoe dan?
  2. Maak verbinding met je lichaam. Ik doe dat door naar mijn buik te gaan en vandaar uit te ademen en dan wordt ik rustig en voel mij comfortabel en veilig. Als je het moeilijk vindt om naar je buik te gaan zoek dan een andere plek in je lichaam waar jij je comfortabel en veilig voelt en rustig wordt. Het zou mooi zijn als je dit elke keer weer doet als je een verbinding aan wilt gaan. Hierdoor verbindt jij je vanuit rust en veiligheid. En als je dat voelt kan je ook veel beter open staan zowel voor jezelf, de ander en het moment. Je kan daardoor veel beter voelen wat er aan de hand is en hanteer je gemakkelijker je eigen grenzen. Zo kan er een verbinding ontstaan die zowel bij jou als de ander past.
  3. Laat jezelf zien. Wat zou je fijn vinden, wat zijn jou vragen, waar word je door geraakt. Door jezelf te laten zien nodig je een ander uit zichzelf ook te laten zien. Ga niet in het vergelijken of wie heeft gelijk zitten. Je hebt kans dat je dit ook oproept bij de ander. Bewust of onbewust de ander voelt waar jij zit. Als jij in je zachtheid zit en je rustig en veilig voelt en open staat  nodig je de ander uit dat ook te doen. Op deze manier  heb je kans dat er een diepe verbinding ontstaat.

Hele fijne feestdagen gewenst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *