Ali Spiekhout

Over mij,

Lange tijd was ik niet gelukkig en zogezegd aan het overleven. Ondanks dat ik vele trainingen en opleidingen in persoonlijke ontwikkeling had gevolgd kon ik die sleutel tot geluk maar niet vinden. Na mijn tweede burn-out was ik  ten einde raad. Hoe zou ik ooit weer sterk genoeg kunnen zijn om te werken?

Ik zag mijn gevoeligheid, mijn groot verantwoordelijkheidsgevoel en gebrek aan eigenwaarde als de boosdoeners. Hoe kon ik dat veranderen? Gelukkig kwam ik in aanraking met Heart-IQ, Art of Feminine Presence en Ademwerk. In deze methodes viel wat alles wat ik geleerd had op zijn plek.

Eindelijk leerde ik de basis van alles en dat is van mijzelf houden en accepteren wat er is. Ik leerde voelen vanuit mijn lichaam, i.p.v. mijn hoofd. Ik leerde omgaan met al de emoties, gevoelens en gedachten die er kunnen zijn. Ze te zien als informatie, zonder ermee aan de haal te gaan. Ik leerde authentiek communiceren met mijzelf en anderen. Mijn zelfvertrouwen groeide en ik durfde steeds meer mijn innerlijke wijsheid te volgen. Mijn leven veranderde ten goede. Er ontwikkelde zich vervullende relaties en ik ging doen waar ik van houd. Het is alsof ik in een andere dimensie terecht ben gekomen.  Een lichtere en liefdevollere wereld, die mij telkens weer verrast en mij regelmatig brengt wat ik nodig heb.

 

Dit wens ik iedereen

Dat vertrouwen hebben in jezelf en het universum.  Het zelfvertrouwen en de verbinding, met jezelf en de ander, voelen. Het zo omgaan met al je emoties en gedachten, zo dat zij je helpers worden i.p.v. dat ze met jou aan de haal gaan waardoor je angst en somberheid ervaart. Dat gevoel van innerlijke kracht ,vertrouwen en liefde, dat gun ik iedereen.

Vrouwen

Het viel me op dat vooral veel vrouwen het moeilijk vinden om te laten zien wat ze echt voelen en gewaar zijn. Logisch, want alleen al de geschiedenis heeft vrouwen niet bepaald een gevoel van veiligheid en vertrouwen in mogen zijn gegeven. Om authentiek te zijn en jezelf te laten zien heb je een gevoel van veiligheid, vertrouwen, kracht en liefde nodig. Het doet me pijn als ik zie hoe sommige vrouwen hiermee struggelen. Ik heb ondertussen ervaren en geleerd dat het anders kan en deze kunst van authentiekvrouwzijn breng ik graag over.

Het lijkt me geweldig als vrouwen vanuit hun hart, hoofd en buik de wereld laten zien welke andere mogelijkheden er zijn om met onszelf en elkaar om te gaan. De vrouwelijke manier is n.l anders als de mannelijke manier. Niet dat het een beter is dan het andere maar nu is het uit balans. Veel vrouwen hebben hun vrouwelijke essentie laten ondersneeuwen. Als vrouwen weer die balans in zichzelf gevonden hebben zal het ook voor mannen een betere wereld worden.

Mijn expertise:

Meer als 30 jaar werk ik met heel verschillende mensen. Eerst ben ik opgeleid als SPH-er (sociaal pedagogisch hulpverlener) en later als docent. Toen ik merkte dat ik niet voldoende mogelijkheden in handen had om daadwerkelijk mensen verder te kunnen helpen ben ik diverse trainingen op het gebied van lichaam, geest, energie en spiritualiteit gaan volgen. Uiteindelijk kwamen alle wijsheden en ervaringen terug in  Ademwerk, Heart-IQ en Art of Feminine Presence.  In deze methoden ben ik als coach en trainer  gecertificeerd en gebruik ik ze in meer of mindere mate in mijn workshops en coaching. Als ervaringsdeskundige met burn-out, gevoeligheid, geen grenzen aan kunnen geven en gebrek aan eigenwaarde heb ik nu fantastische middelen in handen die werkelijk bijdragen aan een leven met meer zelfvertrouwen, geluk en ontspanning.

Mijn uitgangspunten:

Wanneer jij je ongelukkig voelt ligt er een onvervuld verlangen. Achter alles wat je verlangt ligt één doel en dat is vreugde. De manier om je beter en vreugdevol te voelen begint bij accepteren van wat er is en in je lijf zijn. Te luisteren en op te merken of er iets nodig is en wat dat is. Deze wijsheid ligt in jezelf besloten. Om te kunnen luisteren naar jezelf en te durven volgen wat je verlangt en nodig hebt, is het van belang dat je in je lijf aanwezig bent. In je lijf kun je je krachtig en liefdevol voelen, ben je in contact met je innerlijke wijsheid en kun je duidelijk krijgen wat je nodig hebt om vol, vrij en gelukkig in het leven te staan.

Wanneer jij vol en vrij in het leven wil staan en een leven wil creëren wat  vreugde geeft dan werk ik graag met jou.

Ali Spiekhout